Rajčatovo - mandlová polévka

8. února 2017 v 19:57 | butterflybaby |  Recepty
Porce: 4
Příprava: 30 minut
  • 680 g rajčatové passaty Manfuso
  • 500 ml vody
  • 200 ml mandlové smetany
  • 100 g mandlí
  • 3 lžíce sušené třtinové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 2 GHÍ (přepuštěné máslo ghí bio)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušené bazalky (a nebo čerstvá) musí se nasekat!!!
  1. Mandle zalijeme horkou vodou, po pěti minutách oloupeme a cca 70g rozmixujte na konzistenci hrubší mouky.
  2. Na jedné lžičce ghí rozmixované mandle restujte na středním plameni cca 10 minut, dokud se nerozvoní a nezezlátnou.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a vlijte rajčatový protlak a vodu. Ochhuťte solí, sušenou třtinovou šťávou a bazalkou. Vysipte orestované mleté mandle, vlijte mandlovou smetanu a polévku chvílii povařte. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Zbývající oloupané mandle nasekejte na plátky a na lžičce ghí orestujte dozlatova. Zdobte s nimi jednotlivé porce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama